Overmat Belgium

Mobiele mortelmengmachines: mengen en pompen op locatie

Minder werktijd, materiaal, en dus kosten – Meer opdrachten en rendement

Oplossingen

Overmat Belgium - Chapemachines, mobiel mortelmengen

De Overmat Series

Overmat Belgium - Chapemachines, mobiel mortelmengen

Innovatieve technologie

Bewegend mengvat

Onze chapemachines zijn uitgerust met een mengvat dat wordt opgetild en opgeborgen tijdens transport, en automatisch neergelaten tot grondniveau wanneer u aan het werk bent. Zo is het systeem beschermd tegen schudden en schokken, én zeer handig in gebruik.

Door de lage positie van het mengvat, wordt ook het zwaartepunt van de lading (zand en cement) verlaagd. Zo staat het voertuig steeds stabiel en in evenwicht.

Kantelend zandcompartiment

Overmat heeft gepatenteerde zandcompartimenten die kunnen gekanteld worden naar de transportband, wat zorgt voor 40% meer capaciteit voor dezelfde lengte van transportband. Daardoor zijn onze machines korter en eenvoudiger te gebruiken voor elke capaciteit, of kunnen we een machine bouwen met een grotere capaciteit dan andere voertuigen van dezelfde lengte.

Het zwaartepunt van de lading blijft laag, waardoor er ook gewerkt kan worden waar de grond niet helemaal vlak is. Er zijn ook geen onderdelen die tijdens de werking hoger uitkomen dan de bovenkant van het voertuig, waardoor er kan gewerkt worden onder elektriciteitsleidingen of andere obstakels.

Onze machines kunnen ook gebouwd worden met een bindmiddelcompartiment in twee delen. Voor materialen op cementbasis is er op die manier een compartiment voor cement en een voor de filler.

Sonde voor vochtigheidsgraad van het zand

Overmat was een pionier in realtime monitoring van de zandvochtigheidsgraad. Een sonde, ingebracht in de zandstroom tijdens het laden, meet de vochtigheid en zorgt ervoor dat het volume water dat aan het mengsel wordt toegevoegd, naar behoefte kan worden aangepast. Dit garandeert een constant niveau van vloeibaarheid van het mengsel, zelfs met variaties in zandvochtigheid in de silo tijdens het legen.

Dubbele mengtanks

Overmat-systemen zijn uitgerust met dubbele mengtanks. Het mengen vindt niet alleen plaats in de (bovenste) doseertank, maar ook in de (onderste) pomptank. Dit betekent dat het materiaal meer wordt gemengd, waardoor de homogeniteit van het eindproduct wordt verbeterd.